Hoe werkt laden bij een oplaadpaal?

Dit artikel beschrijft hoe het opladen bij een reguliere publieke laadpaal in de straat (van bijvoorbeeld Vattenfall of Allego) werkt.

Om uw elektrische auto op straat op te kunnen laden heeft u een laadkabel en een laadpas nodig. U parkeert uw auto bij de laadpaal en kijkt of de lampjes op de paal groen zijn. Zijn ze rood, dan is er een storing en kunt u niet opladen. U plugt de stekker van de oplaadkabel in de auto en in de laadpaal en houdt uw laadpasje voor de aangegeven plek. De kabel vergrendelt en de lichtjes op de laadpaal worden nu blauw. Klaar met laden? Dan ontgrendelt u de kabel ook weer met uw laadpas.

laden_bij_een_oplaadpaal.jpg


Tips
  • Schaf een lange laadkabel aan als u regelmatig publiek oplaadt. Dit geeft u meer parkeermogelijkheden bij de laadpaal. Er kan bijv. een andere auto op de laadplek of tussen de laadpaal en uw auto staan. 
  • Vergeet niet in betaalde parkeerzones een parkeerkaartje te kopen. 
  • Haal uw auto weer weg als deze is volgeladen. Zo krijgt een ander ook de kans om de laadpaal te gebruiken. 

Bronnen: BOVAG, Alles over het opladen van een elektrische auto, https://www.bovag.nl/thema-s/alles-over-het-opladen-van-een-elektrische-auto ANWB, Elektrische auto opladen: hoe werkt het?, https://www.anwb.nl/auto/elektrisch-rijden/hoe-werkt-opladen  
Laad jouw kennis op met één van onze cursussen...
De EV App De EV App is een onafhankelijke infotool waar u eenvoudig en snel de informatie vindt die u zoekt, zonder eindeloos het internet te hoeven afstruinen. De EV App brengt u in contact met de juiste fora en betrouwbare nieuwsplatforms.
Zet de eerste stap naar
meer kennis over elektrisch vervoer
Het EV Kenniscentrum is dé plek waar EV Experts samenwerken om
hun kennis en inspiratie met jou te delen. Kennisbank
Onze partners
Copyrights © 2022 All Rights Reserved