elektrisch rijden toekomst

Elektrisch rijden toekomst

De wereld is volop in beweging en in de wereld van elektrificatie is iedereen zich aan het klaarstomen voor de toekomst van elektrisch vervoer: elektrisch rijden wordt de toekomst. EV Kenniscentrum is trots op deze veranderingen en zet zich dagelijks in voor een goed verloop naar de toekomst voor deze dynamische wereld. Hoe gaat de toekomst van elektrisch rijden eruit zien?


De toekomst van elektrisch rijden wordt gestimuleerd: elektrisch rijden interessant

Wellicht is het al bekend dat De Tweede Kamer zich al heeft uitgesproken over de toekomst van elektrisch rijden: Nederland gaat elektrisch rijden in de toekomst, geen benzineauto's meer. De Tweede Kamer hecht veel waarde aan een milieuvriendelijke wereld en minder CO2-uitstoot. Het is natuurlijk logisch dat elektrisch rijden steeds belangrijker wordt, omdat elektrisch rijden ontzettend zuinig is. Autofabrikanten zijn genoodzaakt om meer aandacht te besteden aan elektrische auto's om elektrisch rijden in de toekomst te bevorderen. Als wij om ons heen kijken, zien wij dat de elektrische auto het voertuig van de toekomst wordt.

Nederland wilt zich gaan focussen op een elektrisch rijden toekomst met minder CO2-uitstoot en daardoor heeft De Tweede Kamer uitgesproken dat vanaf 2050 alle personenauto's een elektromotor hebben dat wordt aangedreven op batterijen of waterstof brandstofcellen. De haalbaarheid van deze doelstelling is een andere vraag, want er moet nog veel gedaan worden op lokaal, landelijk en Europees niveau. Maar wij kunnen niet wachten op deze verandering in de dynamische wereld van elektrificatie. EV Kenniscentrum is klaar voor een elektrisch rijden toekomst!


Onderhoudskosten elektrische auto

Een veel voorkomende opmerking: 'elektrisch rijden is duur'. De aanschaf van een elektrische auto is misschien duur, maar om deze vraag eerlijk te beantwoorden moeten we niet alleen naar de aanschafkosten van een elektrische auto kijken.

Een van de dingen waarop een elektrische auto goed scoort zijn de onderhoudskosten. Een auto met een verbrandingsmotor heeft met gemak meer dan 200 draaiende onderdelen in de aandrijflijn. Deze onderdelen zijn onderhevig aan slijtage en hebben eens in de zoveel tijd onderhoud nodig of dienen zelfs vervangen te worden. Een elektrische auto heeft daarentegen slechts 20 bewegende onderdelen in de aandrijflijn. Dat betekent dat je een stuk minder geld kwijt bent aan het normale onderhoud van een elektrische auto.


Wanneer elektrische auto verplicht: elektrisch rijden toekomst

Alle nieuwe personenauto's die vanaf 2030 op de markt komen, moeten 100% elektrisch zijn. Dit betekent dus dat de auto's met verbrandingsmotor langzaam zullen verdwijnen.


Elektrisch rijden toekomst: bereid je voor

Doordat wij allemaal in de toekomst elektrisch gaan rijden, is het belangrijk om jezelf goed te informeren over dit onderwerp. Het EV Kenniscentrum is het trainingscentrum op het gebied van elektrisch vervoer. Onze trainers zijn al sinds jaar en dag werkzaam in deze branche en kennen deze dynamische wereld als geen ander. Deze kennis brengen wij graag over. Door verschillende trainingen en EV-learnings aan te bieden, proberen wij consumenten klaar te maken voor deze verandering.

In een training van EV Kenniscentrum leer je alles wat je wilt weten over de wereld van elektrisch vervoer. Onze trainingen zijn interactief en inspirerend. Ook is het altijd mogelijk om je vragen te stellen.

Ben jij ook nieuwsgierig naar een elektrisch rijden toekomst of wil je meer weten over deze dynamische wereld? Dan raden wij één van onze trainingen van EV Kenniscentrum aan. Een training volgen kan online of tijdens een live-sessie op locatie.

De EV App

Ten slotte raden wij je aan om gebruik te maken van De EV App. De EV App is te gebruiken op een mobiele versie, maar ook op een desktop versie. Klik hier.  In De EV App vind je alle informatie over Elektrisch Vervoer, waaronder subsidies, infrastructuur en verschillende laadpalen/laadpassen door heel Europa.

Be prepared voor een elektrisch rijden toekomst!elektrisch rijden toekomst


Neem contact op
Zet de eerste stap naar
meer kennis over elektrisch vervoer
Het EV Kenniscentrum is dé plek waar EV Experts samenwerken om
hun kennis en inspiratie met jou te delen. Kennisbank
Onze partners
Copyrights © 2022 All Rights Reserved