Gratis lesmateriaal

Het lesmateriaal is ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van I&W speciaal voor MBO-opleidingen. In samenspraak met een brede werkgroep van EV-experts binnen de EV-sector, inclusief docenten van de opleiding adviseur/verkoper in de mobiliteitsbranche, is het lesmateriaal ontwikkeld. Bij de opzet van het lesmateriaal is uitgegaan van het vernieuwde Kwalificatiedossier MBO (After)Sales in de mobiliteitsbranche. Dit kwalificatiedossier is de basis geweest voor de aansluiting naar het onderwerp EV. Op verzoek van de werkgroep is ieder EV-thema opgezet om als losse module te gebruiken binnen het mbo-onderwijs. Hierbij zijn ook pictogrammen ontwikkeld om ook visueel duidelijkheid te creëren.

Vanuit de aansluiting met het kwalificatiedossier is door de werkgroep een omschrijving
opgemaakt voor de EV-leerdoelen;
  • Bekend met alle basis onderwerpen van elektrisch rijden
  • Een beeld schetsen van toekomst van EV
  • Het belang van EV begrijpen
  • In staat zijn om klanten te informeren en te adviseren over EV
  • Op de hoogte van alle huidige EV regelingen
  • EV kennis toepassen in eigen werkzaamheden
  • Begrijpen van de verschillende vormen van EV

Ontwikkelaars van het EV Lesmateriaal


Bio Jeroen

Jeroen Horlings heeft zich de afgelopen zeven jaar intensief verdiept in de wereld van duurzame mobiliteit, energie en de energietransitie. Hij schreef meerdere boeken over deze onderwerpen, evenals diepgaande artikelen op Tweakers. Zijn doel is om mensen (beter) te informeren over wat er speelt, hoe iets werkt en waar het heengaat. Want hoe meer kennis er is, des te beter de mensheid de uitdagingen van de toekomst aan kan gaan. Hij schreef recent de boeken Alles over elektrische auto’s en Een objectieve kijk op waterstof.

Bio Marina

Marina van Helvoort is al meer dan 10 jaar een begrip in de wereld van elektrisch vervoer. Naast haar werkzaamheden als zelfstandig EV-professional, waarin ze trainingen en seminars geeft, is ze ook uitvoerend directeur van de VER (Vereniging Elektrische Rijders). Vanuit deze rol is ze betrokken bij verschillende nationale en internationale EV projecten. Daarnaast is Marina de initiatiefneemster van "de Nationale EV Helpdesk" en is zij de drijvende kracht achter “EV voor Groentjes”. Deze power house vrouw staat erom bekend EV gerelateerde educatie projecten op verschillende niveaus te initiëren en door te ontwikkelen om zo kennisachterstand op elektrificatie te verkleinen en een (VER)binding te maken tussen overheid, industrie en de eindgebruiker. Om de EV-transitie verder te stimuleren en te versnellen is haar focus zijn nu ook gericht op de jongere generatie die cruciaal zijn voor een goede transitie en randvoorwaardelijk voor de toekomst.
Betrokken partijen
Copyrights © 2022 All Rights Reserved