voordelen elektrisch rijden

De grootste voordelen elektrisch rijden

Een elektrische auto is sterk op komst! De nieuwe technieken en ontwikkelingen maken een elektrische auto steeds aantrekkelijker. Overweeg je om elektrisch te rijden? Er zijn vele verschillende voordelen waarom jij elektrisch zou moeten rijden. Wij hebben de voordelen elektrisch rijden op een rij gezet.

5 voordelen elektrisch rijden

Voordeel 1: Milieubewust

Het is niet onbekend dat een elektrische auto veel schoner is dan een fossiele brandstof auto. Een elektrische auto stoot namelijk geen milieuvervuilende stoffen uit, waaronder CO2. Indien een elektrische voertuig volledig wordt opgeladen op zonnepanelen of een andere duurzame bron is een elektrische voertuig helemaal milieuvriendelijk!

Voordeel 2: Minder onderhoud

Een ander belangrijke voordeel van elektrisch rijden is dat het veel minder onderhoud nodig heeft. Een elektrische voertuig heeft namelijk veel minder bewegende onderdelen, waardoor kans op slijtage een stuk kleiner is. Hierdoor hoeft een gebruiker minder vaak nieuwe onderdelen te betalen bij een onderhoudsbeurt bij de garage.

Voordeel 3: Stil

Doordat een elektrische auto op elektriciteit rijdt en niet op een plof motor wordt er een stuk minder geluid geproduceerd. Hierdoor is een elektrische voertuig vrijwel geluidsstil. Ideaal voor mensen die langs een snelweg wonen of in een rustige woonwijk! 

Voordeel 4: Goedkoper

Er zijn wel eens dagen waarbij de benzine- of diesel prijzen omhoog schieten. Je moet weer tanken en je denkt: 'pfoe, dat was weer duur'. Deze gedacht is voorbij, want elektriciteit is een stuk goedkoper dan diesel, benzine of LPG. Een auto thuis opladen is de helft goedkoper dan reguliere brandstof.

Voordeel 5: Fiscale voordelen

Hoe fijn is het dat elektrisch rijden verschillende fiscale voordelen met zich mee brengt? Er geldt slechts een lage bijtelling van 12% tot €40.000 ten opzichte van de gebruikelijke 22% voor reguliere auto's. Daarnaast hoeft een gebruiker geen BPM of wegenbelasting te betalen. Benieuwd naar alle fiscale voordelen? Klik hier.

EV Kenniscentrum

Ben je overtuigd door alle voordelen om elektrisch te rijden en wil je meer weten over elektrisch rijden? EV Kenniscentrum heeft verschillende EV-learnings waarbij jij alles leert over elektrische voertuigen. De EV-learnings zijn speciaal ontworpen om meer kennis over te dragen over deze dynamische wereld. Benieuwd naar alle trainingen? Klik hier.

De EV App

Helemaal overtuigd over de voordelen elektrisch rijden? Je mist nog één ding: De EV App! De EV App is een handige info-tool waarbij je direct alle informatie omtrent EV bij de hand hebt. Heb je nog geen elektrische auto en ben je helemaal omver geblazen door de voordelen van elektrisch rijden? In De EV App is een uitgebreide catalogus te vinden van alle elektrische voertuigen. De EV App is te downloaden in Google Play en App Store. Daarnaast is De EV App beschikbaar in een webversie. Klik hier voor de webversie.


voordelen elektrisch rijden
Contact opnemen met de klantenservice
Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.