waarom elektrisch rijden

6 redenen waarom elektrisch rijden een goed idee is

Elektrisch rijden is hot! De techniek van elektrische auto's worden steeds beter, accu's gaan steeds langer mee en de laadpalen schieten als paddenstoelen uit de grond. De argumenten die voorheen werden benoemd lijken verdwenen. Elektrisch rijden is super voordelig en daarnaast heeft elektrisch rijden nog veel meer voordelen. Waarom elektrisch rijden? In dit artikel beschrijven wij 6 redenen waarom elektrisch rijden een goed idee is.

6 redenen waarom elektrisch rijden

1) Een elektrische auto is een stuk duurzamer.

Een elektrische voertuig wordt opgeladen met eigen energie, maar kan 100% met eigen zonnepanelen of andere duurzame bron. Hierdoor is het gebruik van een elektrische voertuig ontzettend schoon en duurzaam. Ook tijdens het rijden van een elektrische auto ben je CO2- en uitlaatgassen vrij.

2) Auto's op fossiele brandstof gaan verdwijnen. 

Verschillende bedrijven hebben al aangegeven om over enkele jaren enkel nog elektrische modellen te produceren. Door nu al over te stappen op een elektrische voertuig ben jij al klaargestoomd voor deze switch.

3) Het kabinet bevordert elektrisch rijden steeds meer.

Het kabinet heeft bepaald dat er vanaf 2030 geen CO2-producerende auto's meer uit een showroom mogen komen. Daarnaast bieden verschillende steden steeds meer enkel nog toegang voor elektrische voertuigen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om met een fossiele brandstof auto een stad in te rijden.

4) Opladen kan gewoon thuis.

Doordat elektrisch rijden steeds belangrijker wordt, is het nu ook veel eenvoudiger om een laadpaal voor je eigen deur te plaatsen. Hierdoor hoef je niet meer onnodig naar een pompstation en kun je jouw elektrische voertuig gewoon goedkoop thuis opladen.

5) Een elektrische auto is ontzettend stil.

Elektrische auto's maken vrijwel geen geluid, doordat een elektrische voertuig op elektriciteit rijdt en geen gebruik maakt van plof motoren. Hierdoor is een elektrische voertuig vrijwel fluisterstil. Dit geeft rust voor rijders van elektrische voertuigen. En jouw buren zullen daar vast en zeker ook erg blij mee zijn!

6) Je bespaart geld.

Elektrisch rijden is goedkoop en hierdoor kun je veel geld besparen door elektrisch te rijden. Het bespaart op brandstof-, wegenbelasting- en op onderhoudskosten. Daarnaast heeft een volledig elektrische auto tot €40.000 van de aanschafprijs slechts 12% bijtelling in plaats van 22%. Zakelijk valt er nog veel meer voordeel te behalen, waaronder MIA subsidies en andere fiscale voordelen.

De EV App

Twijfel je nog over elektrisch rijden of waarom elektrisch rijden nou echt een goed idee is? EV Kenniscentrum heeft verschillende trainingen waarbij je meer leert over elektrische voertuigen. Daarnaast is het verstandig om De EV App te downloaden. In deze handige info-tool heb jij alle informatie over elektrisch rijden in één handomdraai: van laadinfrastructuur tot subsidies. De EV App is eenvoudig te downloaden in Google Play of App Store. Daarnaast is er ook een webversie. Klik hier voor de webversie.

waarom elektrisch rijden
Contact opnemen met de klantenservice
Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.