Wat is een Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV)?

Mild Hybrid (MHEV)

Een MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle) is een voertuig dat altijd rijdt op de brandstofmotor (ICE).  Het is bij deze voertuigen niet mogelijk om volledig elektrisch te rijden zoals de BEV en PHEV, en ook niet op lage snelheden zoals bij de HEV dat kan. Je kunt deze auto's ook niet aan een laadpaal hangen zoals een PHEV of BEV.  Eigenlijk is het dus een normale brandstofauto. Waarom wordt deze dan toch MHEV genoemd?

Dat komt omdat er wel elektromotoren in zitten, deze wordt echter alleen gebruikt voor het ondersteunen bij acceleratie of bij hellingen. (bij optrekken). De ondersteuning is elektrisch en zorgt er dus voor dat de verbrandingsmotor minder hard moet werken. Het idee erachter is dat minder hard werken voor een brandstofmotor een lagere CO2-uitstoot oplevert. Enkele voorbeelden van MHEV's zijn:
  • Audi A6/A8
  • KIA Sportage
  • Suzuki Swift
  • Mercedes E, CLS en S Klasse
De voor- en nadelen:

+ (iets) lagere uitstoot dan 100% brandstof variant   

- Nog steeds emissie en lokale uitstoot
- Je blijft 100% afhankelijk van brandstof
- Hogere onderhoudskosten
- Geen voordeel bij milieuzones


 mhev
Laad jouw kennis op met één van onze cursussen...
De EV App De EV App is een onafhankelijke infotool waar u eenvoudig en snel de informatie vindt die u zoekt, zonder eindeloos het internet te hoeven afstruinen. De EV App brengt u in contact met de juiste fora en betrouwbare nieuwsplatforms.
Zet de eerste stap naar
meer kennis over elektrisch vervoer
Het EV Kenniscentrum is dé plek waar EV Experts samenwerken om
hun kennis en inspiratie met jou te delen. Kennisbank
Onze partners
Copyrights © 2022 All Rights Reserved