53757 - Singelbrand

Woensdag 1 juli 2020 woedde er een brand in de Singelgarage in Alkmaar. Een brand waar een elektrisch voertuig bij was betrokken, maar niet de oorzaak was. Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) en de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord (VRNHN) zijn gezamenlijk een onderzoek gestart naar deze brand en het brandweeroptreden. 
Branden in parkeergarages zijn complexe incidenten. Begin 2020 is er in de politiek en media meermaals aandacht besteed aan de risico's van branden in parkeergarages, in het bijzonder wanneer hier elektrische voertuigen in worden geparkeerd. Het is in Nederland nog niet vaak voorgekomen dat een volledig elektrisch aangedreven voertuig in een parkeergarage is uitgebrand. Dit maakt dat dit incident een casus is waarvan, in ieder geval op dit aspect, te leren valt. Het onderzoeksrapport geeft een beschrijving van de brand en het daaropvolgende brandweeroptreden. Voorliggend rapport is tot stand gekomen na een relatief kort onderzoek. Vanwege de snel ontwikkelende markt van het elektrisch rijden en laadinfrastructuur, was er grote behoefte aan snelle duidelijkheid omtrent deze brand en het brandweeroptreden.

Download hier
Laad jouw kennis op met één van onze cursussen...
De EV App De EV App is een onafhankelijke infotool waar u eenvoudig en snel de informatie vindt die u zoekt, zonder eindeloos het internet te hoeven afstruinen. De EV App brengt u in contact met de juiste fora en betrouwbare nieuwsplatforms.
Zet de eerste stap naar
meer kennis over elektrisch vervoer
Het EV Kenniscentrum is dé plek waar EV Experts samenwerken om
hun kennis en inspiratie met jou te delen. Kennisbank
Onze partners
Copyrights © 2022 All Rights Reserved