Is een trekhaak mogelijk op een elektrische auto?

Afbeeldingsresultaat voor elektrische auto trekhaak

Er zijn op dit moment nog maar een aantal elektrische auto’s die een caravan kunnen trekken of goed tegen het extra gewicht van een fietsendrager kunnen. Ook zijn er hybride en plug-in hybride modellen die een caravan mogen trekken. Zie hiervoor onderstaande pagina’s:

  1. https://www.dagelijksauto.nl/elektrische-auto/met-mijn-elektrische-auto-een-caravan-trekken-kan-dat/
  2. https://www.leaseblog.nl/algemeen/elektrische-auto-trekhaak/
  3. https://www.caravantrekker.nl/info/hybride.php  

In de toekomst zullen er meer elektrische auto’s komen die veel gewicht kunnen trekken. Maar autofabrikanten zijn nu nog voorzichtig. Je kunt met een elektrische auto die een zware aanhanger trekt namelijk minder ver rijden. Met de caravan op vakantie naar Frankrijk is dan bijvoorbeeld een uitdaging. Vanaf 2030 mogen er geen nieuwe auto’s die op benzine of diesel rijden meer worden verkocht in Nederland. Maar tegen die tijd is de techniek van elektrische auto’s verbeterd. Er zijn dan zeker meer mogelijkheden voor liefhebbers van een caravan.

Op vakantie met een elektrische auto

Oplossingen voor de toekomst, er zijn enkele initiatieven om caravans te trekken met een elektrische auto; https://www.nemokennislink.nl/publicaties/waarom-hebben-elektrische-auto-s-zoveel-moeite-met-caravans/  Wij verwachten ook dat in toekomst fabrikanten meerdere elektrische auto’s op de markt brengen met de mogelijkheid om een caravan te trekken.   

Bron:

Met welke elektrische auto kan ik een fietsendrager achterop plaatsen of een caravan trekken? (https://nederlandelektrisch.nl/elektrische-auto-wiki/veelgestelde-vragen)