Hoe zit het met de bijtelling elektrische auto's?

Zakelijke rijders die ook privé met de auto van de zaak rijden, krijgen te maken met een bijtelling. Dat is een bedrag dat de belastingdienst bij je loon optelt. Vanaf 2022 is die bijtelling voor elektrische auto’s 16 procent in plaats van de 22 procent voor auto's met een uitlaat. Dit geldt voor elektrische auto's met een waarde tot € 35.000. Is de aanschafwaarde van de auto hoger dan € 35.000, dan betaal je over dat deel wel 22 procent.
  bijtelling elektrische auto

Vanaf 2023 stijgt de bijtelling naar 17 procent. In 2026 stijgt de bijtelling voor elektrische auto’s naar 22 procent. Dan is de bijtelling net zo hoog als voor fossiele brandstof auto’s. Blijft u langer dan 5 jaar zakelijk rijden vervalt de korting op de bijtelling en komt het voertuig automatisch in de 22% categorie terecht. 


Bronnen:

Milieu centraal, Wat kost een elektrische auto, https://www.milieucentraal.nl/duurzaam-vervoer/elektrische-auto/wat-kost-een-elektrische-auto/#auto-van-de-zaak-lagere-bijtelling
ANWB, Bijtelling elektrische auto, https://www.anwb.nl/auto/autobelastingen/bijtelling-elektrische-auto
Laad jouw kennis op met één van onze cursussen...
De EV App De EV App is een onafhankelijke infotool waar u eenvoudig en snel de informatie vindt die u zoekt, zonder eindeloos het internet te hoeven afstruinen. De EV App brengt u in contact met de juiste fora en betrouwbare nieuwsplatforms.
Zet de eerste stap naar
meer kennis over elektrisch vervoer
Het EV Kenniscentrum is dé plek waar EV Experts samenwerken om
hun kennis en inspiratie met jou te delen. Kennisbank
Onze partners
Copyrights © 2022 All Rights Reserved