Heb ik iets aan een thuisaccu?

Een thuisaccu slaat de stroom op, die door zonnepanelen wordt opgewekt. De opgewekte stroom kan vervolgens gebruikt worden om je elektrische auto op te laden of je huis verder te voorzien van stroom op het moment dat de zon niet schijnt. Pas wanneer de thuisaccu leeg is, zal weer stroom van het energienet worden gehaald. Het wordt zelfs mogelijk om in de lente en zomermaanden volledig onafhankelijk van het elektriciteitsnet te zijn, en de meter op 0 te houden. Thuisaccu’s worden in hoog tempo goedkoper door de opkomst van elektrische auto’s. 

In Nederland zijn ze nog niet zo populair omdat er in Nederland nog  gratis gesaldeerd mag worden en de thuisaccu dus niet direct financieel voordeel biedt. De salderingsregeling staat echter onder druk en wordt de komende jaren versoberd. Waarschijnlijk zal de interesse in thuis batterijen daarom de komende jaren toenemen.Meer informatie via deze link
Laad jouw kennis op met één van onze cursussen...
De EV App De EV App is een onafhankelijke infotool waar u eenvoudig en snel de informatie vindt die u zoekt, zonder eindeloos het internet te hoeven afstruinen. De EV App brengt u in contact met de juiste fora en betrouwbare nieuwsplatforms.
Zet de eerste stap naar
meer kennis over elektrisch vervoer
Het EV Kenniscentrum is dé plek waar EV Experts samenwerken om
hun kennis en inspiratie met jou te delen. Kennisbank
Onze partners
Copyrights © 2022 All Rights Reserved