Brandveiligheid elektrische auto

Elektrische auto's zijn aanzienlijk brandveiliger dan brandstofvoertuigen, ze zijn alleen lastiger te blussen als er wél brand ontstaat. 

Fabrikanten van elektrische en hybride elektrische voertuigen besteden veel aandacht aan de brandveiligheid van hun voertuigen en ze testen deze daar vóór productie uitvoerig op. Ook na productie bewaken ze dat zorgvuldig. Autofabrikanten en -importeurs hebben gedetailleerd uitgewerkte protocollen klaarliggen voor een eventueel incident met hun elektrische auto, ook bij brand.

De brandweer heeft voor alle merken auto's eigen instructies over hoe deze het beste te blussen zijn.Ook voor alle EV's. Veel EV's kunnen in dit soort situaties ook spanningsloos gemaakt worden door het aantrekken van een kabel onder de motorkap. Bronnen:

ANWB: https://www.anwb.nl/auto/elektrisch-rijden/zijn-elektrische-autos-brandgevaarlijker

Laad jouw kennis op met één van onze cursussen...
De EV App De EV App is een onafhankelijke infotool waar u eenvoudig en snel de informatie vindt die u zoekt, zonder eindeloos het internet te hoeven afstruinen. De EV App brengt u in contact met de juiste fora en betrouwbare nieuwsplatforms.
Zet de eerste stap naar
meer kennis over elektrisch vervoer
Het EV Kenniscentrum is dé plek waar EV Experts samenwerken om
hun kennis en inspiratie met jou te delen. Kennisbank
Onze partners
Copyrights © 2022 All Rights Reserved