top 5 laadpas elektrische auto

Top 5 grootste dekking laadpas elektrische auto

Er zijn ontzettend veel laadpassen voor elektrische auto's van verschillende aanbieders. Het is best logisch als je door de bomen het bos niet meer ziet, want het aanbod is enorm. Met welke laadpas voor je elektrische auto heb je de grootste dekking door Nederland en/of Europa? EV Kenniscentrum helpt je op weg in samenwerking met Laadpas Top 10. In dit artikel vind jij de top 5 laadpassen voor een elektrische auto met de grootste dekking en vertellen wij je meer over een laadpas elektrische auto. 

Wat is een laadpas elektrische auto?

Een laadpas elektrische auto is een pas waarmee jij jouw elektrische auto kunt opladen bij verschillende publieke / openbare laadpunten door heel Europa. Vaak heb jij maar één laadpas nodig om jouw elektrische auto op te laden in Europa. Het is gemakkelijk, snel en daarnaast krijg jij alle transacties op één overzicht te zien. Een laadpas zorgt ervoor dat jij de laadpaal kunt activeren. 

Heb ik een laadpas nodig?

Een laadpas is raadzaam voor iedereen die openbaar zijn auto wilt opladen. In principe heb jij maar één ladpas nodig, want een laadpas kan op verschillende plekken gebruikt worden. Als jij goed kijkt waar jij met jouw pas kunt laden, kun jij gemakkelijk uit de voeten met één pas. Kijk vooral goed naar de landen waar de dekking met jouw laadpas het grootst is. Zo weet jij zeker dat jij met één pas op vakantie kan in het land waar jij graag naar toe wilt met jouw elektrische auto. 

Wat kost een laadpas elektrische auto?

Bij elektrisch laden betaal jij voor het afgenomen stroom. Bij benzine betaal jij per liter benzine en met een elektrische auto betaal jij per kilowattuur, ofwel kWh. Los daarvan kan het ook dat jij een klein bedrag betaalt voor het gebruik van een laadpas. Hierin verschillen de tarieven van gratis naar een bedrag, bijvoorbeeld €4,50 per maand. Bij verschillende aanbieders betaal jij maandelijks een vast bedrag of jij betaalt per het aantal keer dat jij de pas maandelijks gebruikt. Laad jij vaak jouw elektrische voertuig op een openbare plek op? Dan is een vast bedrag per maand voordeliger. 

Top 5 laadpas elektrische auto met de grootste dekking van hoog naar laag

Nummer 1 laadpas elektrische auto: PLUGSURFING
Plugsurfing is niets voor niks de beste laadpas met de grootste dekking. Plugsurfing is de volledigste Europese aanbieder. Zij zijn werkzaam sinds 2012 in deze markt en hebben een groot en betrouwbaar netwerk opgebouwd met hun laadpassen. Deze aanbieder kenmerkt zich door innovatie, doordat zij steeds nieuwe overeenkomsten blijven sluiten waardoor het netwerk blijft groeien. Een voordeel aan Plugsurfing is vooral dat zij erg transparant zijn in hun informatie. Je kunt overal de exacte prijs vinden van elke laadpunt. Zo weet je altijd wat jouw laadsessie gaat kosten. 

De ondersteunende landen voor deze laadpas zijn Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Zweden, Verenigd Koninkrijk en Kroatië. De beste dekking is vooral in Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen en Zweden. 

Nummer 2 laadpas elektrische auto: KiaKia
biedt een laadpas voor een elektrische auto aan met een groot netwerk. Samen met Plugsurfing bieden zij scherpe abonnementen aan welke gunstig zijn voor Kia-rijders.

De ondersteunende landen voor deze laadpas zijn Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland. Ben je een Kia-rijder? De beste dekking is in Nederland! 

Nummer 3 laadpas elektrische auto: Shell Recharge / NewMotion
NewMotion is in 2017 overgenomen door Shell. NewMotion is de oudste laadpas aanbieder met één van de grootste netwerken. Een voordeel aan Shell Recharge / NewMotion is vooral dat zij overeenkomsten hebben met exotische roaming netwerken, waar geen enkele andere laadpas werkt. Hierdoor is het grote netwerk een belangrijke voordeel van Shell Recharge.

De ondersteunende landen voor deze laadpas zijn Slovenië, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Estland, Ierland, Letland, Polen, Noorwegen, Zweden, Finland, België, Oostenrijk, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Frankrijk en Nederland. De beste dekking is te vinden in Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland en Zweden. 

Nummer 4 laadpas elektrische auto: BMW Charging
BMW biedt een Europese laadpas aan voor alle BMW rijders. Deze laadpassen kenmerken zich door een goede roaming in een groot netwerk. Deze laadpas is op vele plekken in Europa te gebruiken. Dat is natuurlijk super prettig voor BMW rijders!

De ondersteunende landen voor deze laadpas zijn Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Italië, Luxemburg en Nederland. De beste dekking is te vinden in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië en Nederland. 

Nummer 5 laadpas elektrische auto: Izivia Access
Izivia was tot het jaar 2019 bekent onder de naam Sodetrel. Izivia is ook wel bekend als het grootste Franse snellaad-netwerk langs alle snelwegen. Deze snellaadnetwerk heet Corri-Door. Een nadeel: veel van deze Corri-door snelladers zijn weggehaald wegens onderhoudsachterstand en hoogstwaarschijnlijk worden deze laadpalen ook niet meer teruggeplaatst.

De ondersteunende landen van deze laadpas voor de elektrische auto zijn: Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Nederland. De hoogste dekking is vooral in Frankrijk. 

Welke laadpas moet ik nemen?

Maar wat is dan de juiste laadpas en welke moet ik nemen? Zoals je merkt, zijn laadpassen er in overvloed en de tarieven zijn (net als bij tankstations) niet overal gelijk. Bij de een betaal je bijvoorbeeld een flink starttarief en vervolgens een lager tarief per kWh stroom. Je wil natuurlijk niet teveel betalen of met een lege batterij komen te staan, zonder dat je kunt laden. Er zijn eigenlijk twee soorten laadpassen: een pas met abonnement en een pas zonder abonnement. We lichten ze hieronder toe: 

Laadpas met abonnement

Ben je vaak onderweg? Dan levert een laadpas met abonnement vaak een groter voordeel op. Je betaalt dan namelijk geen starttarief elke keer als je jouw auto oplaadt. Sta je gemiddeld meer dan 18 keer per maand bij de laadpaal, dan raden wij je aan een laadpas met abonnement te nemen. 

Laadpas zonder abonnement

De meeste aanbieders geven een gratis laadpas zonder abonnement. Hang jij je auto niet vaak aan een publieke laadpaal? Dan raden wij je aan een laadpas zonder abonnement te nemen. Je betaalt wel een starttarief per laadsessie, maar geen vast bedrag per maand. 

Alle laadpassen elektrische auto op een rij: laadpas vergelijken

In samenwerking met Laadpas Top 10 biedt De EV App een overzicht aan van alle laadpassen in Europa. Wil je graag een overzicht bij de hand hebben van alle laadpassen? Twijfel niet om De EV App te downloaden. De EV App is een super handige informatie-tool met alle informatie over Elektrisch Vervoer. Ook te gebruiken op de webversie. Klik hier.


top 5 laadpas elektrische auto


Contact opnemen met de klantenservice
Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.