top 5 laadpas elektrische auto

Top 5 grootste dekking laadpas elektrische auto

Er zijn veel laadpassen van verschillende aanbieders. Het is best logisch als je door de bomen het bos niet meer ziet, want het aanbod is groot. Met welke laadpas voor je elektrische auto heb je de grootste dekking door Nederland en/of Europa?  EV Kenniscentrum helpt je op weg in samenwerking met Laadpas Top 10. In dit artikel vind jij de top 5 laadpassen voor een elektrische auto met de grootste dekking en vertellen wij je meer over een laadpas elektrische auto.
  

Wat is een laadpas elektrische auto?

Een laadpas is een pas waarmee jij jouw elektrische auto kunt opladen bij verschillende publieke / openbare laadpunten door heel Europa. Vaak heb jij maar één laadpas nodig om jouw elektrische auto op te laden in Europa. Het is gemakkelijk, snel en daarnaast krijg jij alle transacties op één overzicht te zien. Een laadpas zorgt ervoor dat jij de laadpaal kunt activeren en de stroom op een eenvoudige manier aan het eind van de maand kunt afrekenen.


Heb ik een laadpas nodig?

Een laadpas is raadzaam voor iedere EV rijder. Zo zorg je ervoor dat je altijd ergens openbaar je auto op kunt laden. In principe heb je maar één laadpas nodig, want een laadpas kan op alle Nederlandse laadpalen gebruikt worden.  De meeste rijders kunnen uit de voeten met één pas. Reis je ook naar het buitenland? Kijk dan goed naar de landen waar de dekking met jouw laadpas het grootst is. Zo weet jij zeker dat jij met één pas op vakantie kan in het land waar jij graag naar toe wilt met jouw elektrische auto.  


Wat kost een laadpas elektrische auto?

Bij het laden van je auto betaal je voor de afgenomen stroom. Bij benzine gaat dit per liter, met een elektrische auto per kilowattuur, ofwel kWh. Soms betaal je maandelijks ook een klein bedrag voor het gebruik van een laadpas, een zogenaamd abonnement. Dit is nuttig als je meer dan 10x per maand openbaar laadt. Er zijn ook veel laadpas aanbieders die geen abonnement vereisen. 
 

Laadpas vergelijken: top 5 laadpas elektrische auto met de grootste dekking van hoog naar laag


Nummer 1 laadpas elektrische auto: PLUGSURFINGPlugsurfing is niets voor niks de beste laadpas met de grootste dekking. Plugsurfing is de volledigste Europese aanbieder. Zij zijn werkzaam sinds 2012 in deze markt en hebben een groot en betrouwbaar netwerk opgebouwd met hun laadpassen. Deze aanbieder kenmerkt zich door innovatie, doordat zij steeds nieuwe overeenkomsten blijven sluiten waardoor het netwerk blijft groeien. Een voordeel aan Plugsurfing is vooral dat zij erg transparant zijn in hun informatie. Je kunt overal de exacte prijs vinden van elke laadpunt. Zo weet je altijd wat jouw laadsessie gaat kosten.  De ondersteunende landen voor deze laadpas zijn Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Zweden, Verenigd Koninkrijk en Kroatië. De beste dekking is vooral in Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen en Zweden.  

Nummer 2 laadpas elektrische auto: KiaKiabiedt een laadpas voor een elektrische auto aan met een groot netwerk. Samen met Plugsurfing bieden zij scherpe abonnementen aan welke gunstig zijn voor Kia-rijders. De ondersteunende landen voor deze laadpas zijn Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland. Ben je een Kia-rijder? De beste dekking is in Nederland!  

Nummer 3 laadpas elektrische auto: Shell Recharge / NewMotionNewMotion is in 2017 overgenomen door Shell. NewMotion is de oudste laadpas aanbieder met één van de grootste netwerken. Een voordeel aan Shell Recharge / NewMotion is vooral dat zij overeenkomsten hebben met exotische roaming netwerken, waar geen enkele andere laadpas werkt. Hierdoor is het grote netwerk een belangrijke voordeel van Shell Recharge. De ondersteunende landen voor deze laadpas zijn Slovenië, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Estland, Ierland, Letland, Polen, Noorwegen, Zweden, Finland, België, Oostenrijk, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Frankrijk en Nederland. De beste dekking is te vinden in Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland en Zweden.  

Nummer 4 laadpas elektrische auto: BMW ChargingBMW biedt een Europese laadpas aan voor alle BMW rijders. Deze laadpassen kenmerken zich door een goede roaming in een groot netwerk. Deze laadpas is op vele plekken in Europa te gebruiken. Dat is natuurlijk super prettig voor BMW rijders! De ondersteunende landen voor deze laadpas zijn Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Italië, Luxemburg en Nederland. De beste dekking is te vinden in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië en Nederland.  

Nummer 5 laadpas elektrische auto: Izivia AccessIzivia was tot het jaar 2019 bekent onder de naam Sodetrel. Izivia is ook wel bekend als het grootste Franse snellaad-netwerk langs alle snelwegen. Deze snellaadnetwerk heet Corri-Door. Een nadeel: veel van deze Corri-door snelladers zijn weggehaald wegens onderhoudsachterstand en hoogstwaarschijnlijk worden deze laadpalen ook niet meer teruggeplaatst.


Welke laadpas moet ik nemen?

Maar wat is dan de juiste laadpas en welke moet ik nemen? Zoals je merkt, zijn laadpassen er in overvloed en de tarieven zijn niet overal gelijk. Bij de een betaal je bijvoorbeeld een flink starttarief en vervolgens een lager tarief per kWh stroom. Je wil natuurlijk niet te veel betalen of met een lege batterij komen te staan, zonder dat je kunt laden. Er zijn eigenlijk twee soorten laadpassen: een pas met abonnement en een pas zonder abonnement. We lichten ze hieronder toe:  

Laadpas met abonnement

Ben je vaak onderweg? Dan levert een laadpas met abonnement vaak een groter voordeel op. Je betaalt dan namelijk geen starttarief elke keer als je jouw auto oplaadt. Sta je gemiddeld meer dan 10 keer per maand bij de laadpaal, dan raden wij je aan een laadpas met abonnement te nemen.  

Laadpas zonder abonnement

De meeste aanbieders geven een gratis laadpas zonder abonnement. Hang jij je auto niet vaak aan een publieke laadpaal? Dan raden wij je aan een laadpas zonder abonnement te nemen. Je betaalt vaak wel een starttarief per laadsessie, maar geen vast bedrag per maand. 


Alle laadpassen elektrische auto op een rij: laadpassen vergelijken

In samenwerking met Laadpas Top 10 biedt De EV App een overzicht aan van alle laadpassen in Europa. Wil je graag een overzicht bij de hand hebben van alle laadpassen? Twijfel niet om De EV App te downloaden. De EV App is een super handige informatie-tool met alle informatie over Elektrisch Vervoer. Ook te gebruiken op de webversie. Klik hier.


top 5 laadpas elektrische auto


Contact opnemen met de klantenservice
Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.